EXPLOZIE INTR-O CASĂ DIN SEVERIN

Un bărbat , de 64 de ani , a suferit o plagă la nivelul unei mâini și o arsură superficială de gradul I la abdomen, în urma exploziei unei butelii care a avut loc marți dimineața într-o casă din Drobeta-Turnu Severin.

Explozia a avut loc marți, 18 iunie, în jurul orei 10,30, la o casă de pe strada C. D. Ionescu din municipiul Drobeta-Turnu Severin.Detașamentul de Pompieri din Turnu Severin a intervenit la fața locului pentru stingerea incendiului și salvarea victimei.Proprietarul, un bărbat în vârstă de 64 de ani, a suferit o plagă la nivelul unei mâini și o arsură superficială de gradul I la abdomen. A fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la o grămadă de materiale textile.

Explozia unei butelii de aragaz poate avea, deseori, urmări catastrofale. În afara distrugerii de bunuri, în explozie mor oameni care fie manevrează greşit butelia, fie au ghinionul de a se afla în preajma acestora. Având în vedere impactul şi amploarea unor astfel de tragedii provocate de folosirea necorespunzătoare a buteliilor de către cetăţeni, pompierii îi sfătuiesc pe mehedințeni să nu utilizeze buteliile fără regulatoare de presiune, cu regulatoare desigilate, defecte sau reparate de unităţi care nu aparţin întreprinderii distribuitoare; să nu încălzeasca buteliile cu apă caldă, cu abur sau cu flacără, pentru mărirea presiunii gazului din acestea. De altfel, acestia trag un semnal de alarmă și spun că:  este strict interzis să efectueze verificarea etanşeităţii cu flacără deschisă, aceasta putând conduce la accidente grave! La schimbarea buteliei şi ori de câte ori se fac manipulări la vreunul din racorduri, se va verifica cu spumă de apă şi săpun.