EXAMENUL TRICHINELOSCOPIC, OBLIGATORIU

Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar consumul de carne de porc e în creștere. Medicii veteninari îi sfătuiesc pe locuitorii județului să facă examenul trichinelescopic, pentru suinele sacrificate. Totodată, oamenii sunt avertizați că există numeroase riscuri la care se supun, dacă nu testează carnea de porc.

Se apropie perioada tăierii porcului, iar mehedintenii sunt sfătuiți de medicii veterinari să meargă cu carnea de porc să facă examenul trichinelescopic. Riscurile la care se expun sunt multe, dacă nu este testată carnea.

Trichineloza se transmite  la om, prin consumul de carne, în special de carne crudă (pastramă, afumături). Totusi, important de știut de stiut este faptul ca boala nu se transmite de la om la om. Animalele parazitate rămân contagioase timp îndelungat, ca şi carnea acestora, chiar dacă este păstrată la frigider sau congelată.

În formele de gravitate medie, boala debutează după 1-2 zile de la consumul de carne infestată, cu simptome de diaree abundentă, însoţită de vomă şi dureri abdominale.