DSVSA: SUNT SUFICIENTE ALIMENTE PENTRU POPULAȚIE

Apel la calm, către populație, făcut de Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți! Reprezentanții instituției le recomandă mehedințenilor, să cumpere produse alimentare, fără a face stocuri. Apelul vine în contextul în care cumpărătorii au luat cu asalt magazinele alimentare. În urma controalelor, la aceste unități, a reieșit că există stocul necesar de produse alimentare.

Capacitatea de producție a operatorilor economici din industria alimentară este mai mare decât cererea actuală. În acest sens, mehedințenii sunt sfătuiți să cumpere cumpătat, întrucât magazinele nu vor rămâne fără produse alimentare.

De altfel, chiar și fermierii au anunțat că vor continua livrarea de animale către abatoare pentru a fi sacrificate, astfel încât mehedințenii nu vor rămâne fără produse de origine animală, beneficiind zilnic de carne proaspătă.

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți le recomandă oamenilor să cumpere cumpătat și numai din locuri înregistrate sau autorizate, pentru a avea garanția unor produse sigure, care sunt depozitate în condiții corespunzătoare de igienă și temperatură.