DIN VACANȚĂ, DIRECT ÎN FEBRA EXAMENELOR

Urmează zile libere pentru școlari! Potrivit structurii anului școlar 2019, în perioada 20 aprilie-6 mai, elevii vor avea vacanța de Paște, care în acest an coincide cu vacanța de primăvară. După întoarcerea elevilor din vacanță, cei din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține Evaluarea Națională. Cel de-al doilea semestru se va finaliza pe data de 14 iunie.

Urmează vacanţa de Paşte pentru elevi!

Pentru elevii clasei a II-a, Calendarul Evaluării Naționale este următorul: pe data de 7 mai va avea loc proba scrisa la limba română, urmată de proba la citit , pe data de 8 mai.  Proba la disciplina matematica se va desfăşura pe 9 mai.

Elevii clasei a IV a vor susţine proba la limba română pe data de 14 mai, urmată de proba la matematică pe data de 16 mai.

Evaluarea Naţională pentru  clasa a VI a se va desfaşura pe data de 22 mai, cu proba la limbă şi comunicare, iar pe data de 23 la matematică şi ştiinţe ale naturii.

Evaluarea Națională 2019 pentru elevii claselor II-a, a IV-a ,a VI-a și a VIII-a are ca scop verificarea cunoștințelor dobândite. Rezultatele vor fi comunicate doar părinților, așadar ele nu vor fi făcute publice.  

Potrivit calendarului apropat de Ministerul Educației, Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a se va desfășura în perioada 18 – 21 iunie