CREŞTE VALOAREA TICHETELOR DE MASĂ PENTRU ANGAJAŢI

Veste bună pentru salariații din România! Valoarea nominală a tichetelor de masă, pe care le primesc angajaţii, va creşte la 20 de lei, ca urmare a unui proiect de lege adoptat în Camera Deputaţilor.

Angajaţii vor primi tichete de masă cu o valoare mai mare sau cel puţin ar trebui. Iniţiatorii proiectului, câţiva deputaţi, susţin că valoarea pe zi a tichetelor din România este printre cele mai mici din Europa şi nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz. Proiectul adoptat va fi trimis la Președintele României pentru promulgare, iar apoi ar urma să fie publicat în Monitorul Oficial.

“Valoarea actuală a unui tichet de masă de 15,18 lei (înainte de impozitare), nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 de lei”, spun inițiatorii.

Mai mult, ei susţin că România este una dintre ţările cele mai mici din Europa la valori ale tichetelor de masă (aproximativ 3,21 euro), în timp ce în Grecia valoare este 6 euro, Portugalia 7,63 euro, Belgia 8 euro, Spania 11 euro.

Valoare de 20 de lei stabilită de acest proiect este o valoare maximală, ceea ce înseamnă că angajatorii pot opta pentru o valoare mai mică. În prezent, peste 2,1 milioane de angajaţi din România primesc tichete de masă.