VIITORII POMPIERI, ÎN PRACTICĂ

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Drobeta al județului Mehedinți și-a deschis larg porțile pentru șase studenți-pompieri. Viitorii pompieri își vor desfășura stagiul de practică timp de o lună de zile, unde vor pune în practică ce au învățat în facultate.

Viitorii pompieri îşi desfăşoară activitatea sub îndrumarea a doi ofiţeri mehedinţeni, desemnaţi tutori profesionali. Patru dintre aceştia – studenţi în anii I, II şi III de studiu, vor fi coordonaţi de un tutore din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin şi vor desfăşura un stagiu de practică operativă în subunitate, alţi doi, aflaţi în anul IV de studiu, vor efectua un stagiu de practică de prevenire sub egida unui ofiţer din cadrul Inspecţiei de Prevenire.

Studenţii aflaţi în primul an pot încadra funcţia de servant, cei din anii II şi III funcţiile de comandant de echipaj, respectiv şef gardă de intervenţie, iar studenţii din anul IV funcţia de inspector de prevenire.

Practica este o disciplină obligatorie, care urmăreşte consolidarea elementelor de competenţă: cunoştinte, deprinderi şi atitudini, ce se va încheia în data de 6 martie 2020, cu o apreciere însoţită de un raport de evaluare.