ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI, LUATE LA BANI MĂRUNȚI

Problemele la asociațiile de proprietari par să se țină lanț în Drobeta Turnu-Severin. Tocmai de aceea, astăzi, în cadrul ședinței de dialog sociale, a fost abordată tema asociațiilor. O realitatea a ultimilor ani este aceea că mulți președinți de asociații ori nu cunosc legislația, ori nu o aplică întocmai.

În cadrul ședinței de dialog social de la sediul prefecturii, a fost prezentat Raportul de activitate pe anul 2019 al Biroului de Îndrumare și Control al Asociațiilor de Proprietari din cadrul Primăriei municipiului Drobeta Turnu-Severin.

Subiectul a fost amplu dezbătut de membrii comisiei, unde s-a subliniat, printre altele, faptul că o parte din administratorii acestor asociații de proprietari nu cunosc noua legislație care reglementează activitatea acestor asociații. De aici pornește și o serie de inadvertențe în modul de calcul al facturilor și diferențe de la o asociație de locatari la alta.
Biroul de Îndrumare și Control al Asociațiilor de Proprietari a sesizat în anul 2019 Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin în 11 cazuri, unde s-au constatat minusuri importante în gestiune.