CONSTRUCȚIILE NU AU FOST AFECTATE DE PANDEMIE

Început promițător în domeniul construcțiilor, în județul nostru! Astfel, în primul trimestru al acestui an, numărul autorizațiilor de construcție a fost cu 3,6% mai mare decât cel din aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, numărul locuințelor finalizate este mult mai mare, comparativ cu cel din 2019.

În primul trimestru al anului 2020, au fost emise mult mai multe autorizații de construcții, decât în același trimestru al anului 2019.
În mediul rural au fost emise cele mai multe autorizații de construcții, 59,5% din total, creșterea fiind de 14,3 %, față de anul precedent. În timp ce, în mediul urban s-a înregistrat o scădere de 21%.

De asemenea, în prima parte a anului a crescut și numărul locuințelor finalizate de mehedințeni. Dintre cele 60 de locuințe terminate, 47 sunt în mediul urban și 13 în mediul rural.

La 31 martie 2020 erau 1768 locuinţe în curs de execuţie, fondurile alocate fiind cele ale populaţiei şi o locuinţă în curs de execuţie din alte fonduri.

Astfel, pandemia de covid 19 pare că nu a afectat acest sector, conform statisticilor. De altfel, conform indicatorilor, la polul opus se află turismul, care a fost cel mai afectat de noul coronavirus.