Concurs de film de scurt metraj cu tematică anticorupție – Proiectul #Integritate 2020

Direcția Generală Anticorupție în parteneriat cu Asociația Pro Democrația și Fundația Hanns Seidel România derulează, în perioada octombrie 2020 – decembrie 2021, Proiectul #Integritate 2020 în cadrul căruia este organizat și un concurs de filme de scurt metraj cu tematică anticorupție.

Proiectul îşi propune să stimuleze implicarea cetățenilor, în special a tinerilor în dezvoltarea unor mesaje educative, cu ajutorul telefonului mobil sau al camerei de filmat, în cadrul unui Concurs de film de scurt metraj cu tematică anticorupție. Participanții la concurs sunt încurajați astfel să ia atitudine împotriva corupției și să contribuie ei înșiși, prin viziunea lor creativă, la dezvoltarea unui comportament activ și responsabil.

Concursul se adresează tuturor cetăţenilor români, care au împlinit vârsta de 16 ani până la data înscrierii. Concursul are două secțiuni adresate amatorilor și profesioniștilor, regulamentul de participare și modalitatea de înscriere putând fi consultate pe website-ul https://rofaracoruptie.ro/. Filmele declarate câștigătoare vor fi premiate, la data de 9 Decembrie – Ziua Internațională Anticorupție, la București, în cadrul Galei Integrității, eveniment organizat anual pentru marcarea acestui moment. Mesajul Direcției Generale Anticorupție este de toleranță zero la infracțiunile de corupție.

Totodată, îndemnăm cetăţenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie şi să ne sesizeze ori de câte ori este nevoie la Call Center anticorupţie 0800.806.806, la numărul de telefon al  Serviciului Judeţean Anticorupţie Mehedinti, 0252 332331, prin e-mail: petitii.dga@mai.gov.ro şi mehedinti.dga@mai.gov.ro sau la sediul din municipiul Drobeta Turnu Severin, str. Traian nr.89, camera 501, județul Mehedinti.“, se arată într-un comunicat al Serviciului Județean Anticorupție Mehedinți.

  sursă SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE MEHEDINȚI