LEGEA CAUCIUCURILOR DE IARNĂ

Atenție, șoferi! Odată cu apariția zăpezii, poleiului sau a gheții, pe carosabil, toți conducătorii sunt obligați să își echipeze autoturismele, corespunzător! Oamenii legii le reamintesc că nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amenzi usturătoare.

Odată cu instalarea sezonului rece, intră în vigoare legea cauciucurilor de iarnă, astfel că șoferii trebuie să fie foarte atenți. Utilizarea anvelopelor de iarnă, atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, este obligatorie.

Viteza este unul dintre factorii majori cauzatori de accidente, chiar şi pe vreme bună. Iarna, viteza de deplasare e vitală. Cu cât prudența e mai sporită, cu atât sunt șanse mai mari ca evenimentele rutiere negative să fie evitate.

“Legea cauciucurilor de iarnă” a intrat în vigoare în anul 2011. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu este indicat să se deplaseze cu mașina, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

Șoferii trebuie să nu uite că o verificare generală a maşinii nu strică niciodată. Totodată, pe timp de iarnă, nu trebuie uitate racleta, lopata, nisipul şi lanţurile.