COMUNICARE ONLINE CU CONTRIBUABILII

Municipalitatea din Severin a pus la punct un nou sistem de comunicare între cetățeni și Direcția de Taxe și Impozite Locale. Toate actele fiscale și administrative pot fi comunicate de acum înainte prin email și fax, eliminânduse procedura clasică a plicurilor prin poștă. Pentru a beneficia de noul serviciu trebuie depusă o cerere la registratura direcției.

Gata cu plicurile sosite prin poștă din partea Direcției de Taxe și Impozite Locale! De asemenea, gata cu cheltuielile enorme pe care municipalitatea le suportă doar pentru a comunica cu unii din contribuabilii persoane fizice și juridice! Potrivit unei Hotărâri de Consiliul Local inițiată de viceprimarul Daniel Cîrjan, comunicarea cu cei de la Taxe și Impozite locale se poate face prin email și fax. Nu mai puțin de 22 de acte administrative și fiscale vor putea fi trimise prin email și fax, dacă va exista o solicitare în acest sens. Măsura vine să ușureze efortul municipalității, dar și pe cel al contribuabililor, deoarece doar cu un singur plic trimis prin poștă la adresa unui severinean, Primaria cheltuiește 7 lei.

A intrat în vigoare proiectul de hotîrâre inițiat de mine, care prevede ca un număr de 22 de acte fiscale și administrative, emise de direcția de taxe și impozite locale să poată fi communicate către contribuabili, fie prin email, fie prin fax. Procedura este foarte simplă, cetățenii interesați se deplasează la DITL, undedepun o simplă cerere, de mînă, în care indică fie adresa de mail, unde vor să primească aceste acte, fie numărul de fax. În acest fel crește clar vireza de comunicare, se evită erorile poștale și întârzierile și pentru noi scad cheltuielile. Un plic trimis către un contribulabil, prin poștă, pe noi ne costă 7 lei”, a precizat viceprimarul Severinului, Daniel Cîrjan.

Viceprimarul Cîrjan a fost primul care a depus cererea pentru a primi prin email comunicările Direcției de taxe și Impozite Locale. Pentru a beneficia de noul serviciu, contribuabilul trebuie să depună o cerere în care va specifica adrea de mail sau numărul de fax.