A DOUA VICTORIE A MIRELEI PINTEA ENEA

A devenit deja de notorietate efortul Ministerului Educației de a o schimba din funcție pe Mirela Pintea Enea de la conducerea Inspectoratului Școlar. Dar la fel de notorie este și lupta ei cu sistemul, o luptă din care iese mereu învingătoare. Pintea Enea se reîntoarce la Inspectorat pentru a doua oară într-un an de zile!

Greu de schimbat din funcție! Greu de înlăturat cu una cu două! Aceasta este situația șefei învățământului mehedințean care a câștigat pentru a doua oară procesul cu Ministerul Educației Naționale. Prima dată a fost executată în noiembrie 2017, pe timpul ministrului Liviu Pop. S-a întors relativ repede, la scurt timp după ce locul ei fuse luat de Octavian Ungureanu. A doua oară, a fost schimbată în iunie 2018, în urma unei evaluări la care ar fi primit calificativul nesatisfăcător, de această dată în mandatul acualului ministru al Educației. Pintea Enea s-a întors din nou în instanța de judecată și a cerut anularea ordinului de mistru, precum și suspendarea efectelor acestuia până la pronunțarea unei decizii definitive. Curtea de Apel București i-a admis cererea și în câteva zile fosta șefă va deveni mai actuală ca oricând.

Cererea mea, prin care am solicitat suspendarea ordinului de demitere a fost admisă de Curtea de Apel București, acest lucru însemnând ca în scurt timp să revin în funcția de inspector școlar general la IȘJ Mehedinți. Aștept și eu ca și ceilalți colegi ai mei să fie emis ordinul de  către Ministerul Educației Naționale, în vederea revenirii în funcție”, a declarat telefonic Mirela Pintea Enea!

Dosar nr. 5376/2/2018, Curtea de Apel Craiova, Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, Tip solutie: Admite cererea; Suspendă executarea Ordinului nr. 4.013 din 25 iunie 2018 al Ministrului Educaţiei Naţionale până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 3.025 lei, cheltuieli de judecată. Executorie. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la sediul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată astăzi, 20 septembrie 2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre  3721/2018

În aceeași situația ca și Mirela Pintea enea se mai află încă 32 de foști șefi de inspectorate școlare județene, repunerea lor pe funcții fiind așteptată cu interes. Totuși, fosta și noua inspectoare mai are câteva hopuri de trecut, deoarece va trebui evaluată de Ministerul Educației naționale.