CER BANI DE LA CONSILIUL JUDEȚEAN PENTRU CĂLDURĂ

Consilierii județeni ai PNL Mehedinți solicită Consiliului Județean o rectificare bugetară de urgență, prin care să fie alocată municipiului Drobeta Turnu Severin suma de circa un milion de lei, ca ajutor pentru încălzirea în sistem centralizat. În acest sens, liberalii cer convocarea unei ședințe de îndată și mutarea banilor de la achiziția unui utilaj la ajutor pentru încălzire.

Cei 11 consilieri județeni ai PNL cer Consiliului Județean Mehedinți să transfere de urgență suma de 976.000 de lei între două capitole bugetare, pentru ca banii să fie dați municipiului Drobeta Turnu Severin, sub formă de ajutor, pentru asigurarea în condiții optime a confortului termic al populației și instituțiilor publice. Banii ar trebui să fie luați de la un capitol bugetar în care fuseseră alocați pentru achiziționarea unui utilaj multifuncțional. Este vorba de o mașină care curăță vegetația de pe marginea drumurilor județene. Liberalii precizează că având un număr suficient de consilieri pot cere convocarea unei ședințe de îndată, în care să depună un proiect de hotărâre pentru transferul sumei și alocarea acesteia către municipiul Drobeta Turnu Severin.

Consilierii liberali mai spun că demersul lor nu este unul politic, ci unul care se circumscrie situației grave în care se află municipiul și a pericolului ca școlile și grădinițele să rămână în frig.

Municipalitatea din Severin a solicitat Guvernului României alocarea de urgență, din fondul de rezervă al statului, a sumei de 27 de milioane de lei pentru achiziționarea combustibilului necesar furnizării de agent termic în sistem centralizat. De asemenea, suplimentar, a mai fost solicitat un împrumut în valoare de 35 de milioane de lei de la Trezoreria Statului. Este vorba de soarta a 5 spitale, cu 1092 de paturi, 37 de instituții de învățământ, în care învață circa 20.000 de copii și lucrează aproape 1,500 de cadre didactice, dar și de confortul termic a a proape 100.000 de severineni.