CELEBRA METODĂ DE VOPSIRE A OUĂLOR ÎN FOI DE CEAPĂ

 Ne imbrăcam în haine confecţionate din fibre naturale, ne mobilăm casa în materiale luate din natură, conducem maşini ecologice, mâncăm alimente organice, luăm măsuri pentru reciclarea deşeurilor, atunci de ce să nu folosim substanţe naturale şi pentru colorarea ouălor de Paşte? Acest lucru poate fi amuzant, interesant, mai ales daca e implicată întreaga familie.

PREPARAREA  VOPSELEI
1.Într-o oală inoxidabilă ,puneţi 4 căni şi jumătate de apă ,cojile de la nişte  cepe  roşii  sau cepe galbene, 8-9 linguri oţet alb  şi fierbeţi, la foc mic , timp de 30 minute.
2.Strecuraţi vopseau astfel obţinută  într-un vas de sticlă  şi lăsaţi-o  să se răcească până  ce  ajunge  la  temperatura  camerei .

VOPSIREA OUĂLOR
1.Alegeţi o  oală  cu  fund  plat ,puneţi  vopseaua  în ea  şi  10 ouă  aduse la  temperatura  camerei.
2.Ouăle trebuie  să  fie  într-un singur strat şi acoperite de lichid.Fierbeţi la foc mediu.
3.Când încep să fiarbă , focul se dă la mic şi se acoperă.
4.Timpul de fierbere  va depinde  de prinderea culorii pe ouă.
5.Verificaţi  culoarea la  15  minute  şi  nu  fierbeţi  mai mult  de 20 de  minute.
6.Când ouăle au culoarea potrivită  ,scoateţi-le  cu o spumieră( lingură plată de metal inoxidabil sau emailat,prevăzută  cu găuri)
7.Dacă ouăle nu s-au colorat suficient după 20 de minute, se lasă în oală  şi se indepărtează  de  pe foc . Când oala s-a răcit , se pune la frigider şi se lasă până ce se obţine culoarea  dorită.
8. După răcire , lustruţi ouăle, folosind un prosop de hârtie  în care aţi pus un strop de ulei şi depozitaţi-le  la  frigider până în ziua în care le veţi  consuma.