CELEBRA METODĂ DE VOPSIRE A OUĂLOR ÎN FOI DE CEAPĂ
Ne imbrăcam în haine confecţionate din fibre naturale, ne mobilăm casa în materiale luate din natură, conducem maşini ecologice, mâncăm alimente organice, luăm măsuri pentru reciclarea deşeurilor, atunci de ce să nu folosim substanţe naturale şi pentru colorarea ouălor de Paşte? Acest lucru poate fi amuzant, interesant, mai ales daca e implicată întreaga familie.
PREPARAREA VOPSELEI
1.Într-o oală inoxidabilă ,puneţi 4 căni şi jumătate de apă ,cojile de la nişte cepe roşii sau cepe galbene, 8-9 linguri oţet alb şi fierbeţi, la foc mic , timp de 30 minute.
2.Strecuraţi vopseau astfel obţinută într-un vas de sticlă şi lăsaţi-o să se răcească până ce ajunge la temperatura camerei .
VOPSIREA OUĂLOR
1.Alegeţi o oală cu fund plat ,puneţi vopseaua în ea şi 10 ouă aduse la temperatura camerei.
2.Ouăle trebuie să fie într-un singur strat şi acoperite de lichid.Fierbeţi la foc mediu.
3.Când încep să fiarbă , focul se dă la mic şi se acoperă.
4.Timpul de fierbere va depinde de prinderea culorii pe ouă.
5.Verificaţi culoarea la 15 minute şi nu fierbeţi mai mult de 20 de minute.
6.Când ouăle au culoarea potrivită ,scoateţi-le cu o spumieră( lingură plată de metal inoxidabil sau emailat,prevăzută cu găuri)
7.Dacă ouăle nu s-au colorat suficient după 20 de minute, se lasă în oală şi se indepărtează de pe foc . Când oala s-a răcit , se pune la frigider şi se lasă până ce se obţine culoarea dorită.
8. După răcire , lustruţi ouăle, folosind un prosop de hârtie în care aţi pus un strop de ulei şi depozitaţi-le la frigider până în ziua în care le veţi consuma.