CAZ DE GRIPĂ, DEPISTAT ÎN MEHEDINȚI

Sezonul de gripă a început, oficial, și în județul Mehedinți. Până în prezent, un caz a fost raportat la Direcția de Sănătate Publică. De asemenea, numărul cazurilor de viroze a crescut în această perioadă.

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat, joi, că s-a înregistrat oficial debutul sezonului gripal – adică rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate a trecut de 25% pentru același subtip.

Potrivit unei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, morbiditatea prin infecții respiratorii acute s-a încadrat în intervalul așteptat în săptămâna 6-12 ianuarie 2020
.

În săptămâna 6-13 ianuarie, la Direcția de Sănătate Publică Mehedinți, au fost raportate 907 cazuri de infecții respiratorii acute, 650 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 256 de cazuri de pneumopatii, dintre care 41 au fost internate. Tot în această săptămână , a fost raportat un caz de gripă, acesta, deasemenea, internat. Până în prezent , au fost vaccinate 27.253 persoane, dintre care 1212 cadre medicale și personal auxiliar din spitale și 26. 041 persoane cu afecțiuni cronice, vaccinate de către medicii de familie din județ“, ne comunică Codruța Vochescu, purtător de cuvânt D.S.P. Mehedinți.

Gripa a făcut ravagii în întreaga țară și a ajuns și în județul Mehedinți. O persoană a fost depistată cu virusul gripal, în timp ce numărul cazurilor de infecții respiratorii aproape s-a dublat în ultima săptămână. Nu toți oamenii s-au vaccinat antigripal, astfel că, aceștia se feresc de gripă și răceli, prin alte metode.

La nivelul țării, virusul gripal a făcut ravagii, doi oamenii au murit, iar alți 700 s-au îmbolnăvit.