TOTUL DESPRE REFERENDUM

Sâmbătă și duminică, 6 și 7 octombrie, mehedințenii sunt așteptați la referendumul pentru familia tradițională. În județul Mehedinți s-au deschis un număr de 287 de secții de votare. Procesul electoral începe la ora 7 și se termină la ora 21, în fiecare din cele două zile alocate.

Biroul Electoral Județean Mehedinți a pregătit totul pentru deja celebrul refecrendum pentru familia tradițională. Spre diferență de alte tipuri de scrutin, cu care ne-am obișnuit, de această data votul poate fi exercitat pe parcursul a două zile, sâmbătă și duminică. Nu mai puțin de 287 de secții de votare sunt deschise în aceste două zile, totul este pregătit, iar ultimele amănunte au fost deja clarificate, inclusiv problema președinților secțiilor de votare care au s-au retras din acestă calitate. Președinții secțiilor de votare și membrii acestor secții au fost instruiți de BEJ.

Buletinul de vot conține întrebarea „Sunteți de accord cu legea de revizuire a Constituției României, în forma adoptată de Parlament?”, iar alegătorii trebuie să pună ștampila în una din cele două pătrate „DA” sau „NU”. Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 31 ianuarie 2018 este de 18.901.428, din care în Mehedinți sunt 230.000. Potrivit legii, pentru validarea rezultatelor referendumului este nevoie de prezența la urne a minim 30 la sută din alegători, adică 5, 6 milioane de votanți.