CASELE DE MARCAT, CONECTATE LA SERVERELE ANAF

Începând cu data de 10 iunie, casele de marcat au fost conectate la serverele ANAF. Marii contribuabili trebuie să intre în legalitate în termen de trei luni, începând cu data de 1 iulie, până la 30 septembrie. Operatorii economici, din categoria contribuabililor mijlocii şi mici, vor finaliza procesul de conectare până la data de 31 ianuarie 2021.

Am promis și mă țin de cuvânt! Am finalizat, în doar câteva luni, un proiect aflat pe agenda publică de peste 10 ani!!! Da, 10 ani! Casele de marcat vor fi conectate la serverele ANAF începând de astăzi! Acest proiect a fost amânat de toate guvernele pentru că elimina o mare parte din evaziunea fiscală.”, a anunțat ministrul Finanțelor Publice.

Datele colectate vor fi folosite pentru analiză şi control de la distanţă, astfel încât să conducă la reducerea substanţială a numărului controalelor fizice inopinate şi la concentrarea verificărilor pe zonele de risc identificate.

De asemenea, o altă informare importantă pentru contribuabili face referire la îmbunătățirile spațiului privat virtual.

Astfel, tot mai multe acțiuni au fost pentru simplificarea birocrației și pentru ca toți contribuabilii să poată să își depună documentele de la distanță, nefiind nevoiți să se deplaseze până la sediile ANAF.