CONCURS PENTRU ȘEFII POLIȚIEI JUDEȚENE

Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți va avea, în scurt timp, echipă managerială cu atribuții depline. În lunile aprilie și mai, vor fi organizate concursuri pentru cele două posturi de adjunct, pe care le prevede organigrama. Va fi organizat concurs și pentru postul de inspector-șef, actualmente ocupat prin împuternicire.

Se pune capăt interimatelor pentru posturile de conducere la IPJ Mehedinți. În data de 17 aprilie va fi organizat concurs pentru ocuparea funcţiei de adjunct al Inspectoratului, prevăzută la poziţia 3 din statul de organizare al unităţii, cu recrutare din sursă internă. Cel care s-a înscris entru ocuparea acestui post, este comisarul-șef Marian Cherescu, actulamente șef al Poliției muncipiului Orșova. În prezent, funcția de adjunct este ocupată, prin împuternicire, de către comisarul-șef Claudiu Dichis.

În data 16 mai va fi organizat concurs pentru funcţia de adjunct, prevăzută la poziţia 2 din statul de organizare al IPJ Mehedinți. Comisarul-șef Mirel Dumitru, cel care s-a aflat în urmă cu ceva timp la comanda instituției, prin împuternicire, este cel care s-a înscris pentru acest concurs. Acum, Dumitru ocupă funcția de șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul aceleiași instituții. În prezent, funcția de adjunct al inspectorului-șef, prevăzută la poziția 2, este ocupată de comisarul-sef  Sabin Dumitrășconiu.

Poate cel mai așteptat concurs în cadrul IPJ este cel pentru comanda instituției. Acesta va fi organizat în data de 14 mai, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române. Actualul inspector-șef, care se află la cârma instituției, comisarul-șef Lucian Remus Luca, s-a înscris la concurs. Luca a primt, până acum, două împuterniciri pe post, cea de-a treia nemaifiind posibilă. Actualalul inspector-șef al IPJ Mehedinți se află la conducerea instituției de anul trecut, iar înainte de a veni la comanda IPJ Mehedinși, a condus Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi.