CANTITĂȚI MARI DE LEMNE CONFISCATE, ÎN ACEST FINAL DE SĂPTĂMÂNĂ

Cercetați și sancționați pentru nerespectarea legislației silvice

Vineri, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șimian au depistat un bărbat, din comuna Hinova, județul Mehedinți, care a tăiat arbori de esență salcâm dintr-o pădure situată pe raza satului Ostrovu Corbului, comuna Hinova.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost predate Ocolului Silvic Șimian.
Sâmbătă, polițiștii Biroului de Ordine Publică al Poliției municipiului Drobeta Turnu -Severin au depistat un bărbat, din municipiu, în timp ce transporta pe strada Crișan, cu o autoutilitară, fag și anin, fără documente de însoțire.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de lemne a fost confiscată, fiind predată, în custodie, reprezentanților Ocolului Silvic Drobeta Turnu Severin.

Tot sâmbătă, polițiștii Posturilor de Poliție Izvoru Bîrzii, Ilovăț, Șovarna și Bîlvănești, au depistat un bărbat, din comuna Malovăț, județul Mehedinți, care a transportat cer și salcâm, fără documente de proveniență. Acesta a fost sancționat contravențional, iar lemnele a fost predate reprezentanților O.S. Topolnița, Dr.Tr.Severin.

Un alt bărbat de 53 ani, din localitatea Dumbrava, a tăiat și sustras lemne din pădurile cetățenilor.

Cu ocazia deplasării în pădurea indicată de apelant, situată în extravilanul satului Rocșoreni, polițiștii au identificat 15 cioate de esență cer și gârniță, în apropierea acestora fiind găsite bucăți de arbori, în volum total de 2 metri cubi.

Materialul lemnos găsit la fața locului a fost lăsat în custodia organelor silvice, fiind deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infractiuniilor de tăiere fără drept de arbori și sustragere de material lemnos.