ÎNVĂȚĂMÂNTUL, ALTE SCHIMBĂRI

Se pregătește o nouă lege a educației! Aceasta, se presupune că, va fi gata în maximum două săptămâni  și va cuprinde trei legi.

Noua lege a educației se va numi  ’’Codul educaţiei” și va cuprinde trei legi referitoare la învăţământul preunivesitar, învățământul universitar şi statutul personalului didactic, conform spuselor Ecaterinei Andronescu, ministrul Educației.

Ecaterina Andronescu a precizat că noua lege va fi trimisă ,în această toamnă ,Parlamentului spre dezbatere şi aprobare. 

Este pregătită noua lege a educaţiei. Va avea trei legi, probabil că o vom numi Codul educaţiei: legea învăţământului preunivesitar, legea învăţământului universitar şi statutul personalului didactic. Probabil foarte curând, în următoarea perioadă de timp, o să o supunem dezbaterii publice, ca în toamnă să o trimitem în Parlament spre aprobare, a declarat ministrul Educației.

În ceea ce privește reforma curriculară, ministrul Educației a anunțat că a fost  elaborat un prim draft al curriculumului pentru liceu, care, de altfel,  va fi pus în dezbatere publică în perioada următoare.