154 DE EVENIMENTE ÎNSOȚITE DE 460 DE SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE, ÎN ACEST SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ

În acest weekend au fost sesizate 154 de evenimente, dintre acestea au fost prin S.N.U.A.U. 112.Polițiștii au aplicat 460 de sancțiuni contravenționale în valoare de 131.000 lei, cinci persoane fiind cercetate pentru comiterea de infracțiuni.

Cercetat pentru 4 infracțiuni la regimul rutier

Duminică noaptea, Poliția municipiului Drobeta Turnu-Severin a fost sesizată de către mai mulți participanți la trafic, cu privire la faptul că, pe drumul comunal care face legătura între localitățile Scăpău și Vânjuleț, județul Mehedinți, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu victime.

La fata locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin, iar în urma cercetărilor efectuate s-a constatat că în jurul orei 03.30, un bărbat de , din comuna Vânjuleț, a condus un autoturism cu numere de circulație provizorii, pe drumul comunal care face legătura între cele două localități, nu a adaptat viteza de deplasare într-o succesiune de curbe, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a bărbatului, fiind transportat cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin pentru investigații medicale. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul respirat, fiindu-i recoltate probe biologice.

De asemenea, s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere, iar plăcuțele cu numărul de circulație provizoriu erau expirate din data de 12.09.2019.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.