INCENDII DE VEGETAȚIE, ÎN LANȚ

Tot mai multe incendii de vegetație au loc la nivelul județului Mehedinți. Numai în ultimele 24 de ore, au avut loc 13 astfel de cazuri. Având în vedere că, în acest interval, județul nostru s-a aflat sub avertizare cod galben de vânt puternic, pompierii mehedințeni s-au luptat cu flăcările.

Cele 13 incendii izbucnite la vegetaţie uscată au cuprins peste 130 de hectare de teren, pe raza localităţilor: Obârşia Cloşani, Ghelmegioaia, Cărămidaru, Poroina, Jiana(2), Iloviţa, Sălătruc, Şipotu, Zegujani, Şuşiţa, Zegaia, dar şi un hectar de litieră într-o pădure de foioase din localitatea Şipotu, comuna Ponoarele. Pentru stingerea acestor incendii şi împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, alături de echipajele de pompieri militari mehedinţeni au acţionat şi pompieri voluntari ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi cetăţeni.

Având în vedere faptul că, până astăzi la ora 18.00, nordul judeţului Mehedinţi se află sub incidenţa codului galben de vânt, ce favorizează propagarea rapidă a flăcărilor, pompierii mehedinţeni fac apel către cetățeni să nu desfăşoare acțiuni de igienizare a terenurilor și să respecte recomandările transmise de autorități.

Arderea vegetației uscate fără obținerea permisului de lucru cu focul și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă între 1000 și 2500 lei.