PROIECTE PENTRU ASFALTAREA DRUMURILOR JUDEȚENE

Consilierii județeni au aprobat ultimele documente pentru cele cinci cereri de finanțare cu fonduri europene depuse pe Programul Operațional Regional, pentru obiective de reabilitare și modernizare a drumurilor județene care nu au fost finalizate, astfel încât, în perioada următoare să se semneze și contractele. cele cinci cereri de finanțare au o valoare de 121 de milioane de lei. 

Nu mai puțin de cinci cereri de finanțare cu fonduri europene au fost depuse pe Programul Operațional Regional, pentru obiective de reabilitare și modernizare a drumurilor județene care nu au fost încă finalizate. Consilierii județeni au aprobat ultimele documente, astfel încât, în perioada următoare să se semneze și contractele. Valoarea totală a proiectelor este de 121 de milioane de lei. Semnarea acestor contracte conferă Consiliului Județean trei mari beneficii. Trei proiecte ale Consiliului Județean, finanțate inițial prin PNDL II, vor fi transferate pe fonduri europene și în acest fel face o economie la bugetul alocat județului Mehedinți de către Ministerul Dezvoltării Regionale, în valoare de 78 milioane lei. De acești bani urmează să beneficieze orașele și comunele din județ care au proiecte pe lista de rezervă a Ministerului Dezvoltării Regionale pentru PNDL II.

Conducerea Consiliului Județean Mehedinți susține, de asemenea, că vor fi recuperați din fonduri europene, banii pe Consiliul Județean i-a cheltuit începând cu anul 2014, pe investiții făcute pentru asfaltarea drumurilor județene. Concret este vorba de cinci tronsoane de drumuri județene care urmau să fie modernizate cu fonduri proprii ale Consiliului Județean, dar care se vor asfalta de aici înainte, cu fonduri europene.

Cele cinci tronsoane care vor fi modernizate cu fonduri europene deși inițial fuseseră alocați bani de la Consiliul Județean însumează peste 20 kilometri. Este vorba de: DJ 562 de la limita cu județul Dolj până la Gemeni; DJ 565 Crivina – Vrancea; DJ 607B: Marga – Cireşu; DJ 606B: Ștefan Odobleja – Bistriţa; DJ 671E: Isverna – Nadanova.