LIBERALII AU PUNCTAT LA LEGEA OFFSHORE

Liberalii sunt mulțumiți de forma în care Legea Offshore a foat votată în Camera Deputaților. Deputatul Virgil Popescu spune că amendamentele liberalilor, în ceea ce privește stabilitatea cadrului legislativ, au fost votate. Legea privind exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră va putea, în acest fel, să aducă beneficii pentru toți românii. Parlamentarul mehedințean este unul dintre cei care s-au bătut pentru un cadru legislative coerent și limpede.

Discuțiile interminabile, precum și bătălia politică din jurul Legii offshore par să fi luat sfârșit, odată cu votul dat în Camera Deputaților, în calitate de camera decizională. Cu doar o zi înainte de votul final, în comisiile de specialitate, majoritatea PSD – ALDE nu a vrut să țină cont de amendamentele propuse de liberali. Aceste amendamnete au fost înanitate tocmai cu scopul de a se asigura o stabilitate și o predictibilitate a cadrului legislativ. După o bătălie dură în Camera Deputaților, liberalii au reușit să-și impună punctul de vedere, iar legea să treacă însoțită de toate elementele de siguranță necesare asigurării unui câștig corect pentru statul român, în raport cu câștivurile investitorilor.

Legea offshore a reușit să stârnească în ultimele luni o amplă și vie dezbatere, iar politicienii au încercat să o adopte în mai multe feluri. Au apărut multe suspiciuni legate de interesele ascunse și meschine ale unora dintre politicienii cu greutate, iar toată acestă incoerență a dus la trimiterea legii spre reexaminare de către Președintele Iohannis.