AVALANȘĂ DE ÎNMATRICULĂRI AUTO, ÎN 2018

Aproape 19.000 de mașini au fost înmatriculate în anul 2018 la serviciul de specialitate din subordinea Instituției Prefectului Mehedinți. În acest fel parcul auto al județului Mehedinți crește simțitor și se apropie de 100.000 de autovehicule.

Județul Mehedinți nu este unul cu o populație foarte mare. Numărul de locuitori ai județului nostru este mai mic decât cel al municipiului Craiova, fără a lua în considerare și faptul că foarte mulți dintre mehedințeni au ales să plece la muncă în străinătate. Cu toate acestea, nu ducem lipsă de mașini, în special de autoturisme. Parcul auto al județului numără 92.534 de autovehicule, din care 75.053 sunt autoturisme. Numai anul trecut s-au înmatriculat 18.698 de autovehicule.

În realitate, numărul autovehiculelor din județ ar putea fi și mai mare, având în vedere că multe mașini sunt în transit, sunt înmatriculate în alte județe sau în Bulgaria și alte țări europene. La toată această nebunie putem adăuga și faptul că Severinul, de exemplu, are doar 10.000 de locuri de parcare cunoscute oficial.