AU REFUZAT CARDUL DE SĂNĂTATE DIN MOTIVE RELIGIOASE

Zeci de mehedințeni au refuzat ridicarea cardului de sănătate, din motive religioase. Conform legii, această categorie trebuie să se prezinte, la interval de trei luni, la Casa de Asigurări, pentru a face dovada calității de asigurat al sistemului de sănătate.

Religia i-a inpins de la spate sa refuze ridicarea cardului de sanatate. Este vorba despre cativa mehedinteni, care au pus mai presus credinta in religie, decat sanatatea. Numărul acestora nu este insa, ingrijorator. Motivatia porneste de la citirea inversa a cuvantului card.

Mai exista si alte categorii de medinteni care isi ridica acum cardul de sanatate. Este vorba despre acei locuitori ai judetului care, în ultimii ani, au pierdut cardul și au cerut altul nou. 

Desi la nivelul judetului nostru, nu exista multe astfel de cazuri, exista situatii, incare sute de mii de romani nu au primti cardul de snatate nici macar acum. Asiguratii fara card se lovesc de tot felul de bariere care le stau in calea rezolvarii problemelor de sanatate, cu toate ca au dreptul sa aiba parte de servicii medicale.