ARMĂ CU LUNETĂ, ÎN MAȘINA UNEI FEMEI

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier și Investigații Criminale au surprins în flagrant o persoană de sex feminin, în vârstă de 54 de ani, din comuna Hinova, județul Mehedinți, în timp ce transporta pe DN 56A, în localitatea Hinova, cu un autoturism, o armă letală deținută legal de către soțul acesteia. Arma avea montată o lunetă cu termoviziune în valoare de aproximativ 10.000 de dolari.

Arma era folosită pentru braconaj. La scurt timp, pe aceeași arteră de drum, într-un alt autoturim, au fost identificați 2 bărbați, dintre care unul fiind soțul persoanei de sex feminin, ocazie cu care în portbagajul autoturismului a fost găsit un porc mistreț împușcat. În această dimineață, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au pus în executare 4 mandate de percheziții domiciliare pe raza localităților Livezile, Hinova și Drobeta Turnu Severin. 

Au fost descoperite elemente de muniție deținute ilegal, piese componente pentru fabricarea mai multor puști, 2 batoane de exploziv cu capse detonate și dispozitiv electric de inițiere, 4 țevi de armă deținute ilegal și 3 arme confecționate artizanal.