SPORTUL ÎN SĂLILE DE FORȚĂ, POSIBIL DE LA 15 IUNIE

Veste bună pentru sportivi și iubitorii de sport! Din 15 iunie se redeschid sălile de fitness. Momentan, nu se știu cu exactitate toate măsurile de protecție, care se vor impune, în interiorul sălilor, însă pregătirile sunt în toi.

Sălile care oferă exclusiv spațiu pentru aerobic nu sunt incluse, urmând să fie deschise la o alta dată, care încă nu este stabilită.

Pentru a se evita îmbolnăvirea, toți cei care se vor duce la sala de forță, trebuie să respecte cu strictețe toate măsurile care se vor impune.

Sălile de culturism şi fitness din România se vor redeschide după 15 iunie, cu respectarea unui set de condiţii necesare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, ne-a informat Gabriel Toncean, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

“Ca urmare a discuțiilor pe care le-am purtat astăzi la Ministerul Sănătății, împreună cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică, mă bucur să vă pot anunța că vom putea face sport la aparate în curând. Este important de precizat că, în prima etapă, vor fi redeschise doar sălile cu aparate de forță, nu și cele care oferă exclusiv spațiu pentru aerobic”, a scris preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness.

Printre măsurile de siguranţă care sunt luate în calcul se află următoarele puncte:
• accesul în sală să se facă doar cu programare prealabilă;
• distanţa între sportivi să fie de 4 metri pătraţi;
• aparatele de aer condiţionat vor fi folosite, însă va fi necesară curăţarea filtrelor;
• se recomandă şi aerisirea naturală;
• va fi permisă folosirea supravegheată a vestiarelor;
• nu va fi permisă folosirea duşurilor;
• în timpul antrenamentului se va lăsa un aparat liber, între două aparate folosite.

Vestea îi bucură și pe sportivii de performanță, întrucât pentru aceștia a fost cel mai greu pe perioada pandemiei.
Până la data de 10 iunie se va face publică lista finală a măsurilor de siguranță, care vor trebui respectate în interiorul sălilor de fitness.