ANGAJAȚII DIN PENITENCIARE, NOI PROTESTE

Ministerul Justiției a suspendat plata unor drepturi salarile din lipsă de buget! În acest context, astăzi,  reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor au solicitat o întâlnire cu prim-ministrul ,Viorica Dăncilă, pentru rezolvarea de urgență a acestor probleme.  Dacă nu se vor găsi rezolvări, angajații din penitenciare amenință cu noi proteste!

Numulţumirile  printre lucrătorii din penitenciare continuă,  din cauza suspendării unor drepturi salariale, acesţia anunţă noi proteste, dacă lucrurile nu se vor rezolva.

Sistemul penitenciar se confruntă cu un deficit sever de resurse umane, fapt ce a dus la peste 1 milion de ore suplimentare care înca sunt nerecuperate si neplătite.

Din cauza faptului că orele suplimentare nu vor fi plătite, angajaţii din penitenciare spun că vor refuza să mai muncească suplimentar. În plus, dacă lucrurile nu o vor lua pe un făgaş normal, angajaţii din penitenciare spun ca vor relua acţiunile de protest si că vor solicita instanţelor de judecată obligarea plaţii orelor suplimentare restante.