FESTIVALUL MEDIEVAL, CĂLĂTORIE ÎN TIMP

Weekend medieval, la Cetatea Medievală a Severinului! Preț de câteva zile, orașul nostru s-a întors în timp, fiind invadat de cavaleri, domnițe, dar și de  tabere medievale.

Parade, lupte între gladiatori, dar și multe alte activități au adus la viață o lume de mult apusă.  Acesta a debutat vineri seara, cu o paradă, urmând ca, după festivitate, cei prezenți să se bucure de un concert susținut de o trupă folk.

În prima seară de festival au fost aproximativ 4000 de curioși prezenți, astfel, Severinul a ieșit din rutină și locuitorii s-au bucurat de o nouă  ediție a festivalului, ce încet-încet devine o tradiție. Severinenii s-au  putut bucura, pe parcursul celor trei zile de festival  de tot felul de activități . Printre trupele care au cântat se numără, Cimpoierii din  Transivania, Huniadi Cantores și Școala de dans medieval Piruet.

De altfel,  pe parcursul weekendului, participanții au savurat preparate românești. În acest an, organizatorii  au crescut varietatea culturilor reconstituite și a taberelor care au putut fi văzute. Festivalul medieval de la Severin are deja patru ediții, astfel, încet-încet, devenind o tradiție și un eveniment de suflet al mehedințenilor, eveniment așteptat cu nerăbdare an de an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *