AMBASADORUL SUA A VIZITAT HIDROCENTRALA ȘI A DONAT O CARTE BIBLIOTECII JUDEȚENE”I. G. BIBICESCU”, DIN PARTEA AMBASADEI SUA.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, s-a aflat, pentru prima dată, în vizită, în județul Mehedinți. Primul popas al diplomatului american a fost joi seară la Hidrocentrala Porțile de Fier I, un obiectiv strategic al județului, unde a fost primit de către ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu și de prefectul Cristinel Pavel. Adrian Zuckerman a  întreprins mai multe vizite, printre care și o acțiune de donare de carte. Evenimentul a fost găzduit de Biblioteca Județeană ” I. G. Bibicescu” Mehedinți.

În cadrul întâlnirii, s-au discutat și aspecte legate de proiectele de modernizare pentru această construcție hidrotehnică. Ambasadorul a vizitat, cu acest prilej, și muzeul care este deschis în incinta hidrocentralei, fiind plăcut impresionat de bogăția exponatelor.

 Adrian Zuckerman, care a suplimentat cu o donație de carte din literatura americană,  fondul colecției “ American Shelf”, existent în cadrul Secției  Împrumut “ Limbă Străină și Limbă Română”, din spațiul Bibliotecii.

În semn de aleasă prețuire, din partea Bibliotecii Județene “ I. G. Bibicescu “ și a Consiliului Județean Mehedinți, ambasadorului i-au fost înmânate obiecte simbolice tradiționale, specifice zonei Mehedințiului, precum și diferite materiale care promovează zonele și tradițiile populare ale județului Mehedinți, realizate de oamenii talentați ai județului.

Zuckerman s-a arătat încântat de colecțiile pe care Biblioteca le deține, de aspectul impozant al  Sălii de Lectură “ I. G. Bibicescu” și a promis că va reveni în curând cu alte donații de cărți, pentru completarea colecției  “ American Shelf”. 

Ambasadorul Adrian Zuckerman a scris și câteva gânduri bune, în cartea de onoare a bibliotecii, semnată și de alte personalități care au vizitat Biblioteca de-a lungul timpului.