VOT ÎN CONDIȚII DE PANDEMIE

Fiecare secție de votare pentru alegerile parlamentare este obligată să aibă flacoane cu soluție dezinfectantă, iar toți participanții la procesul electoral trebuie să poarte mască de protecție. În Mehedinți, au fost aduși o mie de litri de soluție dezinfectantă.

Este al doilea scrutin electoral care se derulează în condiții de pandemie în România, după alegerile parlamentare. La intrarea în secția de vot se va lua temperatura fiecărei persoane, iar alegătorii îndrumați către „localul de vot, respectiv către ieşirea din sediul secţiei de votare, astfel încât aceştia să petreacă un timp cât mai scurt în interiorul acestuia”. În secțiile de votare se va asigura menținerea unei distanțe fizice de minimum 1 metru între oameni iar în sala unde se votează nu trebuie să fie prezenţi, în acelaşi timp, mai mult de 5 alegători.

În urma scrutinului de duminică, 6 decembrie 2020, vor fi aleși 136 de senatori și 329 de deputați. În străinătate, alegerile parlamentare se vor desfăşura în zilele de 5 şi 6 decembrie, iar pe teritoriul României în ziua de 6 decembrie, între orele 7:00 şi 21:00.