ALERTĂ ÎN MEHEDINȚI! CREȘTE NUMĂRUL IZOLAȚILOR LA DOMICILIU, DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI

Numărul persoanelor izolate la domiciliu, din cauza virusului Corona, crește de la o zi la alta. Zeci de mehedințeni sunt monitorizați, preventiv, de către Direcția de Sănătate Publică, după ce s-au întors din Italia. La noi în județ, nu există posibilitatea efectuării testelor pentru virusul Corona.

Persoanele care vin din Italia ori din zonele afectate de Coronavirus sunt izolate la domiciliu. Acestora nu li se efectuează, însă, niciun fel de test până când nu prezintă semne de îmbolnăvire. Numai după ce apar simptomele specifice, pacienții vor fi transportați în alte orașe, acolo unde este posibilă efectuarea testului, după care vor intra în carantină.

Până în prezent, în județul nostru au fost 67 de cazuri autoizolate la domiciliu și 0 cazuri carantinate în spațiile special amenajate”, ne informează Codruța Vochescu, purtător de cuvânt D.S.P. Mehedinți.

Chiar dacă până în prezent nu s-a confirmat niciun caz de Coronavirus, la nivelul Spitalului Județean s-au luat măsuri drastice.

Este alertă și în rândul cetățenilor, însă sunt și câțiva care nu știu dacă situația prezentată este, într-adevăr, reală.

La nivelul județului mai multi mehedințeni sunt plecați la muncă în Italia și, dacă pe parcurs se vor hotărî să revină în țară, cel mai probabil, numărul persoanelor izolate va crește.