12 PERMISE DE CONDUCERE REȚINUTE DE POLIȚIȘTI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Cetățean ucrainean băut la volanul unui autocamion

Un cetățean ucrainean a fost depistat, ieri seară, de polițiști în timp ce conducea un autocamion pe DN 56A, pe raza orașului Vînju Mare, având o concentrație alcoolică de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere.

În ultimele 24 de ore echipajele de poliţie rutieră au desfăşurat activităţi atât în zona rurală cât și în zona urbană, în vederea fluidizării traficului şi a prevenirii ambuteiajelor, în special la orele de vârf.

Astfel, 42 de autovehicule au fodt controlate, 57 de persoane au legitimate, fiind aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.385 lei.

Desfăşurătorul abaterilor constate, pe drumurile publice din judeţ, este următorul: viteză excesivă – 15 sancţiuni contravenţionale, necuplarea centurii de siguranţă în timpul deplasării – 3 sancţiuni contravenţionale, abateri săvârşite de pietoni – 2, lipsa documentelor – 3.

În cadrul acţiunilor au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă determinată, 12 permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare.

Astăzi, radarele vor fi amplasate după cum urmează:
DN6: Dr.Tr.Severin –Şimian –Prunişor – Tâmna – Lunca Banului
DN67: Halânga – Malovăț – Florești – Broșteni
DN 56A : Șimian – Hinova – Rogova – V. Mare

ALEGE VIAȚA!
NU CONDUCEȚI, DACĂ AŢI CONSUMAT BĂUTURI ALCOOLICE
!

Poliția Română, prin Direcția Rutieră, acționează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu nerespectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi o măsură privativă de libertate, prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.