ZIUA PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI

La 3 decembrie este marcată, în fiecare an, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi (“International Day of People with Disability”) pentru a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru aceste categorii sociale defavorizate. Astăzi, la Muzeul Regiunii Porților de Fier, a avut loc o întâlnire între persoanele cu dizabilități și reprezentanții autorităților, care, de-a lungul timpului, i-au sprijinit. De asemenea, alături de persoanele cu handicap, într-o zi atât de importantă, au fost și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți.


Tema aleasă în 2019 pentru Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi este „Promovarea participării persoanelor cu dizabilităţi şi a conducerii acestora: luarea de măsuri în cadrul Agendei pentru Dezvoltare Durabilă 2030” („Promoting the participation of persons with disabilities and their leadership: taking action on the 2030 Development Agenda”), menţionează site-ul ONU. Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Elevii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ’’Constantin Pufan ’’au pregătit, pentru această activitate, un frumos recital de colinde. Evenimentul s-a încheiat cu o partidă de șah între participanți.