ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CONȘTIENTIZĂRII AUTISMULUI

Anual, pe data de 2 aprilie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internațională a Conștientizării Autismului! Anul acesta, la Drobeta Turnu-Severin, a fost organizată o amplă activitate la care au participat atât autoritățile locale, cât și copii diagnosticați cu autism, sau cu forme ale autismului. Activitatea a avut ca scop informarea severinenilor despre ce reprezintă autismul.   Ziua internationala a constientizarii autismului, marcata la Drobeta Turnu-Severin, de  Directia Generală  de Asisenţă  Socială şi Protecţia Copilului, în colaborare cu autoritatile locale si judeţene.

 Campania din acest an a fost denumita sugestiv  “Autismul nu este contagios, dar zâmbetul nostru este!”, având ca scop informarea si conştientizarea parinţilor copiilor cu autism asupra posibilitaţilor de diagnosticare si tratament.

Alături de copilaşi cu autism, dar si de parinţii acestora, la activitate a fost prezent si primarul severinean ,Marius Screciu, care a ţinut să precizeze faptul că aceşti copii merită o viaţă normală şi toţi severinenii trebuie să conlucreze la integrarea acestora in comunitate. Copii cu autism sunt diferiţi, astfel că nu toţi se comportă la fel, iar, în acest caz, parinţii trebuie să fie mult mai atenţi.

 Acţiunea a constat în mai multe activitaţi cu şi pentru  copii cu autism. De altfel, pentru  mititei a fost organizat si un program atistic, urmat de lansarea unor baloane albastru cu heliu.  Activitaţile dedicate acestei zile s-au finalizat la ora 20.00, când, Palatul Culturii  Th. Costescu a fost iluminat în culoarea albastru, culoare specifică autismului