MIGRANȚI, DESCOPERIȚI DE FRONTIERIȘTI

Poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, aceștia au depistat nouă cetăţeni turci și două călăuze, la punctul de trecere a frontierei Șvinița! Pe drumul naţional care face legătura între localităţile Șviniţa şi Berzasca, având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zonă a două  autovehicule, polițiștii de frontieră au încercat să  legitimeze persoanele din interior, moment în care şoferii au demarat în viteză spre localitatea Berzasca.

Oamenii legii  au pornit în urmărirea maşinilor, reușind să oprească autoturismele pe raza localității Cozla, în interiorul cărora se mai aflau doar șoferii, doi cetățeni români în vârstă de 22 și 33 ani, cu domiciliul pe raza județului Caraș – Severin.

După  cercetarea zonei cu ajutorul câinelui de urmă, au fost descoperite la malul fluviului Dunărea, precum şi în vegetaţia de la marginea drumului, nouă persoane, cetățeni turci, opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani și un minor în vârstă de 13 ani. Adulţii au mai declarat că au apelat la sprijinul unui sârb, care  l-a ajutat să traverseze fluviul cu o barcă. Turcii intenţionau să ajungă în Germania unde urmau să plătească suma de 6.000 de euro/persoană.

Totodată, la cercetări cei doi şoferi români au declarat că au preluat cetăţenii turci de la malul fluviului Dunărea şi urmau să îi transporte  la Caransebeș, unde primeau câte 500 de euro fiecare.Cei nouă cetăţeni din Turcia urmează să fie preluaţi de autorităţile de frontieră sârbe, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.