Virusul pestei porcine africane nu se confirmă în Mehedinți!

Virusul pestei porcine africane nu se confirmă în Mehedinți! O demonstrează rezultatele analizelor de laborator, prelevate de la cei doi porci ajunși în județ, din Dolj.

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți au făcut publice, în această seară, rezultatele analizelor efectuate de medicii veterinari, pe cei doi porci, care au ajuns în comuna Breznița Motru. Rezultatele au ieșit negative, ceea ce înseamnă că virusul perstei porcine nu a ajuns în Mehedinți. Animalele fuseseră aduse din Doj, acolo unde a fost confirmat un focar de pestă porcină.

Cu toate acestea, autoritățile mențin restricțiile impuse, acum câteva zile, în județ. Mașinile, care intră în Mehedinți, sunt controlate, fiind interzis transportul de animale sau produse din carne, în zonă. Filtrele de protecție sunt montate în comunele Bîcleș, Dumbrava, Butoiești și Breznița-Motru.
Într-o declarație exclusivă pentru Tele2 Drobeta, directorul executiv al D.S.V.S.A. Mehedinți, Irina Zoican, îndeamnă populația la calm și spune că, pentru moment, nu există niciun pericol. Asta: în contextul în care, în ultimele zile, mehedințenii s-au panicat și au sacrificat multe dintre suinele din gospodării.