VIRGIL POPESCU, ACUZAȚII GRAVE LA ADRESA MEHEDINȚI GAZ

 

Deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Daniel Popescu, vicepreședinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților aduce grave acuzații operatorului de gaze MEHEDINȚI GAZ. Potrivit descoperirilor făcute de parlamentar, firma fură gaz din rețeaua națională, mai exact ia gazul, dar nu îl mai plătește.

MEHEDINȚI GAZ, firma care se ocupă de distribuția și furnizarea gazului în județul nostru, dar și de extinderea rețelei de gaz, a devenit un coșmar în ultimul deceniu. Prezentă pe aceste meleaguri din anul 2004, firma nu a reușit să realizeze decât 10 la sută din rețeaua pe care trebuiau să o construiască. Vicepreședintele Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, deputatul liberal Virgil Daniel Popescu, face dezvăluiri în premieră despre cea mai gravă situație provocată de această firmă. Parlamentarul susține că MEHEDINȚI GAZ, precum și un alt operator de pe raza orașului Otopeni, OTTO GAZ, fură gaz din rețeaua națională de distribuție a operatorului național de transport gaze, TRANSGAZ. El spune că a luat informația chiar de la TRANSGAZ.

Un lucru extraordinar de grav pe care l-am auzit atunci când am fost la TRANSGAZ, operatorul național de transport gaze: MEHEDINȚI GAZ și cu firma din Otopeni, OTTO GAZ, cu același asociat, iau gaz direct de la operatorul național, dezechilibrează sistemul și nu îl plătesc, nu au contract de furnizare! Ori, Legea Energiei îi obligă pe cei care trebuie să furnizeze gaze populației să aibă contract și să asigure întreaga cantitate. Practic, ei fură gaz din TRANSGAZ! E cel mai grav lucru care s-a putut auzi de la această companie, care se va îndrepta împotriva MEHEDINȚI GAZ și va solicita retragerea licențelor de distribuție și furnizare. La Otopeni am înțeles au și făcut-o deja. În orice caz, informația de la TRANSGAZ e că ambele firme iau gaz din conductă și nu îl mai plătesc. Ei ar trebui să ia gaz în baza unui contract și să asigure consumul pentru toți consumatorii pe care îi au în rețea. Ei nu au așa ceva!”, a declarat deputatul PNL Virgil Daniel Popescu.

Ceea ce vrea, de fapt, parlamentarul să sublinieze este faptul că MEHEDINȚI GAZ nu deține un contract cu TRANSGAZ, lucru foarte grav, cu atât mai mult cu cât firma încasează bani de la consumatori, atât pentru extinderea de rețele, cât și pentru consumul de gaze.

MEHEDINȚI  GAZ operează pe piața din Mehedinți de mai bine de un deceniu, timp în care nu a reușit să realizeze rețeaua de distribuție asumată prin contractul semnat cu Ministerul Economiei de la acea vreme. Mai mult, firma deține exclusivitate și mai mult încurcă lucrurile în județ.