VIOLENȚA DOMESTICĂ,DIN CE ÎN CE MAI DES ÎNTÂLNITĂ

Ieșirea dintr-o relație violentă nu este ușoară. Agresorul fie nu recunoaște cât de grav este comportamentul lui, fie promite că se va schimba dacă este iertat și sprijinit de familie. De cele mai multe, recurge la șantaj emoțional și învinovățește pe alții pentru situația în care a ajuns familia.

Indiferent de ce strategie de control aplică abuzatorul, victima trebuie să știe că are dreptul la o viață demnă, că există instituții și organizații neguvernamentale care o pot ajuta să rezolve criza. Există resurse disponibile pentru femeile abuzate și bătute, inclusiv adăposturi, centre de formare pentru specializarea într-o profesie, servicii juridice și de îngrijire a copiilor.

Așa se face că, în data de 27.07.2019, ora 15.42, Poliția orașului Strehaia a fost sesizată  că o femeie de 58 ani, din comuna Broșteni, județul Mehedinți, a fost lovită de soț.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală Strehaia care au stabilit că în seara de 25.07.2019, în timp ce se aflau la domiciliu, între persoana vătămată și soțul ei a izbucnit un conflict spontan, pe fondul consumului de alcool, în urma căruia femeia a fost agresată. Victimei i-au fost acordate îngrijiri medicale la fața locului de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Mehedinți, iar ulterior a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare, aceasta refuzând emiterea ordinului de protecţie provizoriu. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie