PREGĂTIȚI SĂ FURNIZEZE CĂLDURĂ

Primăria Drobeta Turnu-Severin anunță că este pregătită să înceapă furnizarea agentului termic în municipiu, începând cu data de 1 noiembrie. Prețul la gigacalorie rămâne la fel ca anul trecut, de 592,12 lei, din care populația va plăti 292 de lei pe gigacalorie.

Începând din data de 23 octombrie va pleca și primul tren cu păcură către Severin și vor începe primele probe. În funcție de temperaturile nocturne, se poate începe furnizarea pe data de 1 noiembrie 2019.

Ca de fiecare dată, în pragul debutului furnizării agentului termic în sistem centralizat, apar și datornicii. Circa 3 milioane de lei mai datorează asociațiile de proprietari în acest moment, iar primarul avertizează asupra faptului că datornicii nu vor primi căldură, dacă nu înțeleg să își plătească debitele restante.

De asemenea, pentru a se putea furniza agent termic de la data stabilită de SPAET, asociațiile de proprietari trebuie să solicite furnizorului acest lucru și să încheie un contract de furnizare. Mai mult, datornicii trebuie să priceapă un lucru simplu: niciun serviciu nu poate fi furnizat gratis, iar neplata facturilor conduce la lipsa căldurii, iar municipalitatea nu e dispusă să mai facă concesii.