Un poliţist de la Baia de Aramă,reţinut pentru infracţiuni în legătură cu serviciul

Un polițist de la Poliția orașului Baia de Aramă a fost reținut marți pentru 24 de ore, după ce a fost audiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă într-un dosar în care sunt cercetați mai mulți polițiști.

IPJ Mehedinți este zguduit de un nou scandal, de aceasta dată protagoniști fiind mai mulți polițiști de la Poliția orașului Baia de Aramă.

În data de 2 aprilie a.c.,a fost reținut pentru 24 de ore un polițist din cadrul IPJ Mehedinți, instituție condusă de fostul șef al DGA Mehedinți, comisar șef de poliție Luca Remus Lucian. Timp de aproximativ 10 ani, acesta s-a aflat la conducerea DGA Mehedinți, instituție specializată în combaterea corupției în rândul cadrelor MAI, iar din luna mai 2018 este împuternicit la conducerea IPJ Mehedinți (în data de 2 mai a.c. îi expiră cel de-al doilea mandat).

Astăzi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă a dispus reținerea unui agent de poliție din cadrul Poliției orașului Baia de Aramă pentru infracțiuni în legătură cu serviciul, adică exact fapte care au făcut obiectul de activitate al actualului șef împuternicit al IPJ Mehedinți.

Polițistul reținut este Nicolae Văcaru, subofițer la Poliția orașului Baia de Aramă. Zona este cunoscută ca raiul exploatatorilor de păduri și ar fi posibil ca reținerea acestui polițist să aibă legătură cu afaceriștii din zonă. Poliţia oraşului Baia de Aramă se află sub coordonarea adjunctului şefului IPJ Mehedinţi, comisar şef de poliţie Sabin Dumitrăşconiu, al cărui mandat de împuternicire expiră mâine, 3 aprilie a.c.

Vom reveni cu detalii.