UN POLIȚIST DE FRONTIERĂ A REFUZAT MITĂ

Un albanez a încercat să mituiască un polițist de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier II, pentru a putea, astfel, să intre în România. Cetățeanul albanez era însoțit de un conațional, aceștia dorind să intre în țară. Bărbatul nu îndeplinea condițiile legale, polițiștii de frontieră descoperind că unul dintre bărbați avea interdicție de intrate în spațiul Shengen emisă de autoritățile din Olanda. Acum s-a ales și cu dosar penal pentru infracțiunea de dare de mită.


Cetăţeanul albanez a oferit mită, o sumă de bani unuia dintre polițiştii de frontieră care efectua controlul în punctul de frontieră pentru a le permite celor doi accesul în România, fără ca aceştia să îndeplinească condițiile legale de intrare. Imediat, polițistul de frontieră a anunţat ofițerii Direcției Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mehedinţi, care, sub directa coordonare şi îndrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au prins în flagrant pe cetățeanul albanez care a oferit mită polițistului din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiș.


În urma sesizării, s-a întocmit dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, fiind organizată şi desfăşurată acţiunea de prindere în flagrant.