Trenuri blocate și mii de familii fără curent, drumuri blocate, accidente grave

IMAGINI DE COȘMAR ÎN JUDEȚULUI MEHEDINȚI! ACCIDENTE, DRUMURI ÎNCHISE, SATE FĂRĂ CURENT, BLOCAJE PE CALEA FERATĂ! Mai multe comune nu mai au nici curent, dar nici telefonie, iar pe drumurile județului se circulă foarte greu. Trenurile s-au blocat ore întregi pe viaductele dintre Gura Văii și Orșova, iar la Orșova un tren a stat mai bine de 8 ore.

Iarna grea, cu zăpadă abundentă și ninsori care nu se mai opresc, a îngrozit mehedințenii. În noaptea care a trecut, zăpada a făcut prăpăd pe drumuri, iar mai multe comune, cele mai semnificative fiind Malovăț și Șimian, au rămas fără curent electric, dar și fără telefonie fixa, mobilă și internet. Pe calea ferată care leagă Drobeta Turnu Severin de Orșova au avut loc mai multe blocaje care au paralizat circulație. Mai mulți copaci au căzut pe șine și chiar au rupt cablurile de curent. După ora 14:00 nu mai existau trenuri oprite, dar încă din toiul nopții și până spre prânz, la Orșova, un tren cu 200 de persoane la bord a stat blocat în Gara Orșova. La scurt timp, un nou blocaj a intervenit pe viaductele dintre Gura Văii și Orșova, datorită unui copac căzut peste șine și peste rețeaua de curent.

ACCIDENT GRAV

Un bărbat a ajuns în stare critică la spital și alte nouă persoane au trăit clipe de coșmar, în urma unui grav accident de circulație, în care au fost implicate trei autoturisme, în Mehedinți. Tragedia s-a produs după ce mașina victimei s-a defectat și a chemat un prieten băut să-l tracteze. Pe carosabilul acoperit cu zăpadă, mașina tractată a derapat și s-a izbit violent de un microbuz ce circula din sens opus. După impact autoturismul tractat a zburat de pe șosea într-un șanț de pe marginea DN 56 A, iar șoferul acestuia suferit răni care mai târziu aveau să-i fie fatale.

Mii de familii fără curent

În comunele Șimian și Malovăț, în afară de drumurile blocate, mii de familii au avut parte și de ore întregi fără curent electric. Primarul comunei Malovăț, Ion Michescu, spune că de la 5 dimineața, circa 1.000 de familii din toate satele comunei nu mai aveau curent, telefon și internet. Și în câteva cartiere din Severin, lipsa curentului a persistat ore bune. Tot la Malovăț, pe drumurile dintre satele comunei se intervine neîncetat, dar ninsoarea și viscolul le dau mari bătăi de cap drumarilor.

„O avarie pe rețeaua de medie tensiune, care o alimentează pe cea de joasă tensiune, a lăsat fără curent toată comuna. Este vorba de circa 1.000 de familii rămase fără curent. Intervenim și la deszăpezire. Suntem de la 5 dimineața în teren, încercăm să deszăpezim satele, dar nu am reușit decât în două dintre ele. Nici telefonie nu avem, avem foarte multe cabluri rupte și căzute la pământ, este dezastru”, a precizat primarul comunei Malovăț, Ion Michescu.