TRECERI DE PIETONI, ILUMINATE PE TIMPUL NOPȚII

Inițiativă, din dorința de a preveni accidentele și de a oferi siguranță pietonilor! Concret: viceprimarul liberal, Daniel Cîrjan, a venit cu o propunere, ce are că scop scăderea numărului accidentelor nocturne, în care sunt implicați pietonii.

În acest sens, la intersecția Bulevardului Tudor Vladimirescu cu stradă Orly, o intersecție cu risc pentru pietoni, a fost montat un sistem de suprailuminare inteligentă a trecerii de pietoni!Astfel de sisteme moderne sunt necesare în municipiul nostru din cauza numărului destul de mare de accidente în care, de cele mai multe ori, pietonii sunt victime.

De aceea, în acest context, pentru început, se vor ilumina intersecțiile care prezintă risc noaptea pentru pietoni. Astfel de proiecte moderne sunt folosite în toate orașele mari ale țării, în care, din pricina supraaglomerării cu autoturisme, dar și a neatenției atât a șoferilor, cât și a pietonilor, au loc destul de multe accidente rutiere, mai ales pe timp de noapte.

Sistemul este experimental și în funcție de rezultate va fi folosit pe viitor și la alte treceri de pietoni periculoase.