TOP MEDIOCRITATE: LICEENI, CU NOTA 2

Admiterea îi liceele mehedințene a fost una deosebit de ușoară pentru viitorii liceeni de la liceele din mediul rural, dar și de la unele cu pretenții din municipiu. Există licee în județ la care s-a intrat cu media 2, iar printre deținătorii tristului record de mediocritate se află și Colegiul Tehnic „Lorin Sălăgean”.

Pentru unii dintre absolvenții de gimnaziu din județul Mehedinți, admiterea la liceu nu a fost prea dificilă în acest an. Aceștia nu au trebuit să se obosească prea mult la examen și au avut nevoie doar de puțin peste media 2 pentru a intra la un liceu, asta în condițiile în care oricum primeau din oficiu nota 1, chiar dacă nu ar fi scris nimic pe foaia de concurs.

În topul mediocrității se află Liceul Teoretic din comuna Cujmir, unde la Profilul Real, specializarea Matematică-Informatică, ultimul admis a avut media 2,22. De altfel, pe cele 25 de locuri ale specializării respective au intrat elevi cu medii cuprinse între 5,62 și 2,22.

Pe locul al doilea în acest top de mediocritate este un liceu din Drobeta Turnu Severin, căruia, din motive de moturi, i s-a dat denumirea de Colegiul Tehnic „Lorin Sălăgean”. Aici, la profilul „Resurse naturale și protecția mediului”, specializarea „Protecția mediului”, ultima medie de admitere a fost 2,40. Cei 27 de elevi din această clasă au intrat la liceu cu medii cuprinse între 5,90 și 2,40.

La polul opus se află licee de top din Severin precum Colegiul Național „Traian” și Colegiul Național „Gheorghe Țițeica”. La aceste licee, ultimele medii de admitere, la profile de top, au fost 9,09 și 8,66.