’’TAKE, IANKE ȘI CADÎR’’, COMEDIE CU IZ INTERBELIC

Super-comedie cu iz interbelic, pe scena Palatului Culturii Teodor Costescu! ’’Take, Ianke și Cadîr’’ a smuls râsete zgomotoase și aplauze furtunoase de la sutele de severineni care au fost prezenți, seara trecută, la teatru. Spumoasa comedie a fost pusă în scenă de actorii Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște.

Seară culturală la Palatul Culturii Th. Costescu din Drobeta Turnu -Severin! Comedia Take, Ianke și Cadîr, o piesă despre toleranţă, iubire şi prietenie a adunat în sala cea mare de spectacole sute de severineni, care au aşteptat cu nerăbdare evenimentul cultural de o înalta ţinută.

Piesa, scrisă în 1932 de Victor Ion Popa a relatat povestea unei prietenii sincere dintre un român simplu, un evreu şiret şi un turc înţelept. Liniştea celor trei prieteni a fost însă tulburată de o poveste de dragoste, interzisă, dintre Ionel, fiul romanului și Ana, fiica evreului.

Într- o lume în care totul se cumpara şi se vinde, actorii teatrului Tony Bulandra din Târgovişte  s-au luptat să demonstreze că iubirea biruieşte mereu, dragostea fiind singura credinţă.

Actorii: Adrian Păduraru, Corneliu Jipa, Paul Chiribuță, Sebastian Bălășoiu, Ana Maria Carablais și Ilie Gherbu au oferit severinenilor o importantă  lecţie de viaţă despre prietenie și iubire.

Evenimentele culturale de o asemenea anvergura vor continua şi în perioada următoare. Totul: spre deliciul şi încântarea severinenilor iubitori de cultură, de frumos, de artă. Palatul Culturii Th. Costescu pregaăteşte pentru aceştia  multe surprize.