SUBVENȚII PENTRU ANGAJAREA ȘOMERILOR

Firmele care angajează, pe o perioadă de cel puțin doi ani, șomeri în vârstă de peste 45 de ani și investesc în formarea acestora, vor beneficia de sprijin bănesc de la buget. Totul este prevăzut într-un proiect legislativ, inițiat de parlamentarii liberali.

Mai mulţi deputaţi PNL au depus o propunere de modificare a Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă a persoanelor de peste 45 de ani. În 2018, din totalul de șomeri înregistrați în evidențele AJOFM , 30,25% erau cei cu vârsta între 40-49 de ani, iar, în total, românii fără un loc de muncă din categoria de vârstă de peste 40 de ani reprezentau aproape 70% din totalul șomerilor.

” Corelat cu fenomenul de îmbătrânire a populaţiei, aceste statistici sunt îngrijorătoare şi pot avea grave efecte economice şi sociale pe termen mediu şi lung. În aceste condiţii, pentru a contracara efectele acestei tendinţe, avem nevoie de politici economice care să se adreseze persoanelor din categorii de vârstă vulnerabile – dacă e să ne raportăm la piaţa muncii, de exemplu. Statistici din varii domenii arată că, pe măsură ce înaintează în vârstă, oamenii se confruntă, atât în România cât şi la nivel european, cu discriminarea în ce priveşte accesul la piaţa muncii, sănătatea, servicii publice, pentru a numi doar câteva.”, se arată în expunerea de motive.

Companiile cu peste 50 de angajaţi care angajează, simultan, un şomer cu vârsta de până la 25 de ani şi un şomer cu vârsta de 45 de ani, vor primi lunar, pentru o perioadă de 24 de luni, 2.250 de lei pentru fiecare persoană angajată, fiind obligaţi să păstreze acele persoane la locul de muncă pe o perioadă de cel puţin 2 ani.

Inițiative dedicate accesului la piața muncii a persoanelor de peste 40 de ani, au fost adoptate în mai multe state europene, cum ar fi Franța, Marea Britanie, Suedia, Germania sau Slovenia. Proiectul de lege a fost depus la Camera Deputaţilor, cameră decizională fiind Senatul.