ȘTEFAN POPA POPA’S NU MAI E CETĂȚEAN DE ONOARE

Caricaturistul Stefan Popa Popa’s a reușit să își atragă și oprobriul severinenilor și al mehedințenilor, după ce a stârnit sentimente de furie similare și în celelalte județe ale Olteniei.Totul, după ce, invitat la emisiunea moderată de istoricul Tiberiu Ciobanu, la TV Europa Nova, a lansat un atac dur la adresa oltenilor, pe care i-a numit „ciurucuri”. În opinia sa, oltenii au invadat Timișoara și „au stricat echilibrul cultural din Timișoara”.

Replica dură a severinenilor nu a întârziat să apară pe rețelele de socializare, iar astăzi nici Consiliul Local nu l-a tratat diferit. Caricaturistului i s-a retras titlul de Cetățean de Onoare al Severinului. Și asta nu e tot! Una dintre cele mai frumoase săli ale Palatului Culturii „Teodor Costescu” nu mai poartă de azi numele de „Stefan Popa Popa’s”. Sala se va numi de acum înainte, „Gheorghe Anghel”, după numele marelui sculptor român originar din această urbe.

Consilierii municipali au aprobat proiectul cu majoritate de voturi, dar au existat și aleși locali care s-au împotrivit deciziei, considerând-o mult prea dură.

Cel mai vehement susținător al retragerii titlului de Cetățean de Onoare și a pedepsirii, în acest fel, a atitudinii regretabile a artistului a fost inițiatorul proiectului, viceprimarul liberal Daniel Cîrjan.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu a pus, însă, punctul pe i și a subliniat că măsura luată este una corectă și normal, iar atâta timp cât maestrul nu și-a cerut scuze, nu și-a retras cuvintele, el practic nu mai merită această demnitate.Începând din anul 2008, autoritățile  locale din Severin l-au primit  cu respect și cu onoruri, mai ales că acesta a copilărit și a învățat aici. Mai mult, printr-o Hotărâre a Consiliului Local, datată din  25 septembrie 2018, Stefan Popa Popa’s a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Drobeta Turnu- Severin. Iar primarul și consilierii de la acea vreme nu s-au oprit aici cu respectul față de cel căruia i se spune cel mai rapid caricaturist din lume!

Imediat după finalizarea lucrărilor de restaurare și reabilitare a Palatului Culturii „Teodor Costescu”, una dintre cele mai frumoase săli de aici, cunoscută în trecut ca „Sala Oglinzilor”, a primit denumirea de Sala „Stefan Popa Popa’s”.