STAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI MEHEDINȚEAN

Raportul privind starea învățământului mehedințean, pentru anul școlar 2018 – 2019, a fost prezentat astăzi, sintetic, de către Inspectorul Școlar General, în cadrul unei ședințe cu directorii instituțiilor de învățământ din tot județul. În opinia celor care au lucrat la acest raport, situația ar fi una bună, dar care lasă loc și de mai bine.

Întregul raport, publicat și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean are 134 de pagini și cuprinde date statistice, analize și concluzii despre varii domenii, de la managementul școlar, infrastructura unităților educaționale, rezultate la examene și până la numeroasele proiecte educaționale implementate. Astfel, la nivelul întregului județ, există un număr de peste 36 de mii de elevi, circa jumătate dintre aceștia fiind cuprinși în învățământul primar și gimnazial. Și la reabilitarea unităților școlare, situația ar fi una bună, potrivit raportului.

Conducerea Inspectoratului Școlar Mehedinți mai apreciază că notele obișnuite la examenele naționale și cele de definitivat și titularizare sunt mulțumitoare.

Nu au fost trecute cu vederea nici programele educative, în special programul „Laptele și cornul”, pentru care există alocate fonduri europene, dar aceste fonduri erau până acum accesate destul de greoi.

Foarte important este și faptul că, la ora actuală, în Mehedinți, mai există doar 29 de unități școlare pentru care trebuie rezolvată problema toaletelor din curte. În ultimii ani s-au construit foarte multe grădinițe noi și s-au reabilitat o serie de școli.